"Cafe Hare Majesteit"

Actief Hoogeveen

Hoogeveen biedt het hele jaar een diversiteit aan evenementen. Dit maakt Hoogeveen tot een gezellige plaats waar jong en oud kunnen genieten van muziek, cultuur, sport en evenement.

Pulledagen
Al vele jaren wordt in het centrum van Hoogeveen in de zomermaanden de Pulledagen georganiseerd. Deze dagen zijn gekenmerkt door een wisselend thema. Duizenden bezoekers vanuit de stad en wijde omgevingen komen voor de gezellige markt, uitgestrekte terassen en een grote diversiteit aan entertainment dat wordt neergezet.

Oud & nieuwfeesten
Een jaar afsluiten doe je met elkaar. Daarom wordt er jaarlijks gewerkt aan een spetterend oudjaarsfeest. Jaarlijks wisselt de locatie en het programma. Wil je een nieuw jaar starten? Dat kan op geen betere plaats dan in Hoogeveen.

Culturele Hoofdstad 2007-2008
Hoogeveen wordt het culturele hart van Drenthe en wijde omgeving in de periode van september 2007 tot september 2008. Nadat eerder Borger-Odoorn en Assen dit predikaat hebben mogen dragen, is het nu de beurt aan Hoogeveen. Een jaar lang kunnen bewoners en bezoekers in de "Culturele Hoofdstad" extra genieten en leren van een uniek cultureel programma. Bestaande en nieuwe activiteiten worden samen gebracht onder het uitdagende thema "Hartstocht in Hoogeveen". De periode van het culturele jaar loopt parallel aan de werk- en speelseizoenen van de culturele instellingen.

Cascade festival
Hoogeveen besteedt de laatste jaren veel aandacht cultuur op straat. Zo wordt in het voorjaar jaarlijks het Cascade-festival gehouden. Allerlei culturele activiteiten, waarvan het veel te ver zou voeren om ook maar te proberen een opsomming te geven, vinden dan in de open lucht plaats. Eén ding hebben ze gemeen: ze worden gebracht door amateur kunstenaars. Vier zaterdagen in juni staat de Hoofdstraat tijdens het Cascade-festival in het teken van zang, dans, muziek en straattheater.